Hoe kan DAANtje jou helpen?

Stichting DAANtje is opgericht ter ondersteuning van pleegzorg, gezinshuizen en gezinnen in brede zin. DAANtje richt zich met name op gezinnen in de gemeente Barneveld.

De zorg aan de kinderen in een pleeggezin of gezinshuis wordt veelal gefinancierd uit pleegzorgvergoeding, gemeentelijke gelden of PGB. Hiermee kan de basiszorg voor kinderen geboden worden.

Een aantal andere kosten vallen niet onder de vergoeding. In veel gevallen hebben ouders van de kinderen niet de financiële middelen om deze kosten voor hun rekening te nemen. Voor dergelijke kosten kan DAANtje om een bijdrage gevraagd worden. Voorbeelden van deze kosten zijn:

• Ziektekosten die niet onder de basisverzekering vallen, zoals een beugel;
  • Zwemlessen;
  • Noodzakelijke kleding en schoenen, bijvoorbeeld bij een crisissituatie;
  • Aanschaf van een fiets;
  • Aanschaf van schoolspullen.

Daarnaast kan DAANtje aangesproken worden voor meer algemene zaken, waar ook andere gezinsleden plezier aan kunnen beleven, bijvoorbeeld:

• Therapie gerichte spelletjes;
  • “Projecten” voor kind en dier, zoals aanschaf van een konijnenhok met konijn;
  • Speeltoestellen passend bij de behoefte van kinderen;
  • Inrichting en/of tuinmeubilair;
  • Organiseren van bijeenkomsten met bijvoorbeeld als doel kennismaking met andere pleegouders, ervaringen delen en kennisoverdracht met specifieke onderwerpen.

Wil je een beroep doen op Stichting DAANtje?

Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in en stuur het formulier naar info@stichtingdaantje.nl. De aanvraag wordt dan door het bestuur van Stichting DAANtje beoordeeld.

Wil je liever eerst overleggen of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op, de gegevens vind je onder “contact”